Glitter elfje!headerGlitter draak!

Dit meen je niet!

Nou eigenlijk, menen we dit wel. Wij vinden de site ook niet zo mooi, maar zeg eens eerlijk: hoeveel van dit soort sites zag je vroeger nog in het wild?

Wat betreft de larp zelf: ja, dit menen we ook echt. Hieronder vind je de leesbare versie van de teksten die in 'het boek' op deze site staan. Lees het eens rustig door en als je geïnteresseerd bent dan zien we je 27-29 mei op Larp SuX!

Concept

Larp SuX is een eenmalig evenement ter ere van het 5 jarig bestaan van stichting Evolution Events. Met een fantastisch spannend (en traditioneel met zelfspot doordrenkt) roleplaygame blikken we terug op 5 jaar organisatiehoogtepunten en... hoogtepunten. Want uiteraard gaat het organiseren van larps over allerhande kamerplanten, maar vooral over rozen.

In Larp SuX nemen teams van rond de 7 deelnemers dan ook een hele bijzondere rol op zich: die van larp-organisatoren. En strijden, in zelfbedachte stichtingen of verenigingen, uiteindelijk voor allemaal hetzelfde doel: het voorbereiden én organiseren van een daadwerkelijke larp. Met alle gevolgen van dien, want uiteraard was die eerste alinea over rozen een ontzettende leugen.

Wie weet de concurrerende larpclubs voor te blijven, het roddelcircuit voor zich te winnen, effectieve promo's te draaien en die frisse dosis botte pech te koppen? Wie organiseert het meest succesvolle larp-evenement van Nederland en weet daarmee (jaja, voor één keer mag het) het spelletje te winnen? Beleef het allemaal in de wondere wereld van Larp SuX!

Regels

Het daadwerkelijke spel wordt op de dag zelf uitgelegd, maar we kunnen al wel vertellen dat het geen levend mens-erger-je-niet of stratego zal worden. Het spel doet qua gameplay een beetje denken aan Munchkin/Arkham Horror, met verschillende actie-fasen en power-/pest-kaarten. Het is echter geen kaartspel voor aan tafel maar bevat zeker roleplay.

Er is nog wel 1 belangrijke regel voor het weekend in het algemeen:
Larpen is een spel en dat betekent dat het leuk moet blijven. Het doel van Larp SuX is om iedereen een keer de uitdagende kant van larp te laten zien en ook de ongemakken mee te maken waarmee organisatoren te maken krijgen. Het is nadrukkelijk niet onze bedoeling om personen of clubs af te zeiken of voor schut te zetten. Wij vragen ook van onze deelnemers om de sociale regels in acht te nemen en beschaafd gedrag te vertonen.

Praktisch

- Het Larp SuX -spel begint op zaterdagochtend 27 mei om 11:00 en zal tot ongeveer 18:00 duren. Omdat we mensen de gelegenheid willen geven tot wat voorpret, spelletjes en gezelligheid, ben je in principe al vanaf vrijdagavond (18:00) welkom. We verzorgen op vrijdagavond echter geen avondeten, maar jullie zijn vrij om hier zelf iets voor te organiseren.

- Larp SuX vindt plaats op kampeerterrein "Het Kuilerbos" in Elim. Inderdaad, Drenthe. Of Gelderland. Of wat het ook is. Het is in ieder geval geen Randstad, maar daar zouden jullie onderhand gewend aan moeten zijn. Meer over bereikbaarheid en de lokatie vinden jullie op de website van de lokatie zelf.

- Kampeerterrein hè? Dus vergeet je tent, slaapzak en jeu de boule-set niet.

- De kosten voor Larp SuX bedragen 30 euro (het hele weekend) of 10 (alleen barbecue + feest + overnachting). Ongetwijfeld zijn er mensen die een combinatie van die pakketten willen maken, maar om onze administratie enigszins overzichtelijk te houden, is het of het één of het ander. Klagen daarover kan, maar is wel op straffe van een eventuele NPC-cameo die jouw klaagmail parodieert, dus je bent gewaarschuwd.

- We moeten aan de lokale slager doorgeven hoeveel mensen er mee willen barbecueën dus als je verzekerd wilt zijn van voedsel op zaterdag dien je uiterlijk vrijdag 20 mei ingeschreven te hebben. NB: er wordt voor de vegetariërs iets anders geregeld voor op de barbecue.

In het kort:

Waar: Kuilerbos in Elim (Marten Kuilerweg 11, 7916 RJ Elim), Drenthe
Wanneer: 27-29 mei 2011
Kosten heel weekend: 30 euro. Dit is inclusief ontbijt, lunch op zaterdag, 'brunch' op zondag, aanmaaklimonade, koffie, thee en een barbecue op zaterdag.
Kosten alleen zaterdagavond/zondagochtend: 10 euro. Inbegrepen: barbecue zaterdagavond, thee, koffie en aanmaaklimonade en 'brunch' op zondag.
Overnachten: Kamperen. Neem een eigen tent en slaapspullen mee.

Inschrijven

Spelers

- Iedereen is van harte welkom! Zeker spelers die geen organisatie-ervaring what-so-ever hebben, maar het wel leuk vinden om een dag in de schoenen van een larpclub te staan, moedigen we van harte aan om zich in te schrijven als speler!

- Inschrijven in een team mag, maar is niet verplicht. Dus mocht je geen team compleet krijgen (of net niet compleet), schrijf je gewoon in met wat je wel hebt en Murphy doet ongetwijfeld de rest.

- Jullie organisatierollen van de dag worden ter plekke uitgedeeld. De casting is onderdeel van het spel, dus we kunnen helaas niet van te voren voorspellen wie wat, waar of hoe gaat spelen.

- Larp SuX is een game met roleplayelementen en vice versa. Hou je niet van spelletjes of roleplay, zie dan hieronder bij "Ik wil eigenlijk vooral barbecueën".

NPC's

- Aangezien de spelers de organisatoren van Larp SuX spelen, spelen de organisatoren logischerwijs de spelers. Dat is nog wel te volgen, toch?

- Kortom, ben je een doorgewinterde (of reeds opgebrande) spelleider of heb je spelleiderervaringen uit het verleden te verwerken, dan moedigen we je van harte aan om je in te schrijven als NPC. NPCs krijgen namelijk de kans om eindelijk die storm te roleplayen die hun evenement verwoestte, die lokatiebeheerder die de bedden had doorgezaagd of die enthousiaste speler met zijn onnavolgbare drowzeemeerminmeerkoetpinguïn-concept (wat ook nog kon, door dat fijne gat in het regelsysteem).

- Niet dat deze verdeling helemaal verplicht is, maar het idee van Larp SuX is een beetje om de rollen om te draaien. Dus maak zelf vooral een inschatting waar je het beste op je plaats bent.

Inschrijven kan in ons inschrijfsysteem.

IK WIL EIGENLIJK VOORAL BARBECUEËN

Larp SuX wordt afgesloten met een traditionele vleesverbranding en een groot feest, ter ere van ons 5 jarig bestaan. Uiteraard zijn alle deelnemers hiervoor van harte welkom, maar ook mensen die niet per se willen deelnemen aan het spel, maar wel aan het feest en de barbecue, zijn uitgenodigd om zich aan te sluiten.

We stellen het wel, in verband met het inkopen van voorraden, op prijs als je je inschrijft als feestdeelnemer en het speelterrein niet voor zaterdag 18:00 betreedt in verband met het spel. Uiterlijk vrijdag 20 mei anders kunnen we geen barbecue meer voor je regelen. Inschrijven gaat gewoon via ons inschrijfsysteem, gebruik de knop Feestganger.